阅读理解三则

来源 :中学英语园地·初三版 | 被引量 : 0次 | 上传用户:cjz1107
下载到本地 , 更方便阅读
声明 : 本文档内容版权归属内容提供方 , 如果您对本文有版权争议 , 可与客服联系进行内容授权或下架
论文部分内容阅读
  How to Deal with What You Lost?
  阅读下面的短文,根据每个空格中所给的首字母填入适当的单词,使短文意思完整。
  A girl lost her favorite watch so that she was very unhappy, and she even fell sick because of that.
  The priest(牧师) came to v_____(1) her while she was sick and asked her, “If one day you accidentally(偶然) dropped one hundred thousand dollars, would you accidentally drop another two hundred thousand dollars?”
  The girl r_____(2), “Of course not.”
  The priest said again, “If that is the case(情形), why did you let y_____(3) lose two weeks of happiness after you have lost your w_____(4)? And you also went on to let yourself lose two weeks of health?”
  The girl was suddenly e_____(5) and jumped out of bed. She said, “You are right. I refuse to lose more than what I did. From today on, I will earn back the m_____(6) I need to buy myself another watch.”
  Life is full of winning and losing and also full of c_____(7). It does not matter if you lose, if you live for yourself, then that is truly life.
  Some people refuse to a_____(8) the truth and to start again, thus they end up losing more and more in life and end up with nothing that can be done to bring back what they lost.
  If you are losing in your life now, don’t c_____(9) letting yourself lose more than what you did. Put a s_____(10) to that situation and do not be afraid to start from beginning.
  Key:
  1. visit2. replied3. yourself4. watch5. enlightened
  6. money7. challenge8. accept9. continue10. stop
  
  Experiencing UFO
  Okay, this happened when I was about 6 or 7. I am now 15 and every day I thought about what I saw, but my memory is slightly blurred(模糊不清的) at everything that happened.
  I am guessing it was mid-fall and I was supposed to be in bed. Well, being fully awake, I remember I got out of bed and walked towards my window.
  We lived in a particular area where our neighborhood was fairly small and was completely surrounded by woods. There was also a lake nearby, but I was not sure the object I saw had anything to do with the lake. I remember it was a dark night though the stars were clearly visible
  I was staring off into the distance, thinking I saw a deer run across one of the streets into the forest. I remember being completely focused on the forest, till out of the corner of my eye, something soared(高飛) quickly across the sky. Looking up, I remember standing up and poking my head outside, watching it. It seemed to have noticed me, or something else for it had slowed its pace to where I could clearly watch it. It was fairly close towards the neighborhood, though it hovered(盘旋) along the forest top at a steady pace. I was not quite sure what exactly it was doing. I felt like it was searching for something.
  This entire thing lasted about a minute or less, for I watched it hover for a little bit and then in a blink of an eye, it sped off. But when it did so, it seemed to still be descending(下降) or staying around the same altitude(高度).
  1. From the passage we can infer that_____ .
  A. the writer remembers what happened about 8 years ago clearly
  B. the writer doesn’t remember at all what happened about 8 years ago
  C. the writer remembers what happened about 8 years ago dimly
  D. the writer couldn’t remember what happened about 8 years ago
  2. The underlined word “neighhorhood” in the third paragraph most probably refers to_____ .
  A. the persons who lived next to the writer’s home
  B. the persons who came from the outer-space
  C. the persons who lived in the forest
  D. the persons who lived under the lake
  3. The underlined word “something” in the fourth paragraph refers to_____according to the writer.
  A. forest B. lake C. UFO D. dark night
  4. The entire thing that the writer came cross with the UFO lasted for
  _____.
  A. one year B. 8 or 9 years
  C. a blink of eye D. less than a minute
  Key:
  1. C。 细节理解题。理解单词blurred的含义是解题的关键。
  2. B。 推理判断题。理解“... our neighborhood was fairly small ...”的意思是解题的关键。
  3. C。 词义猜测题。仔细阅读第四段,就可以判断出答案。
  4. D。 句意理解题。从最后一段的第一句,可以直接判断出答案。
  
  Tips for a Trip
  Travelling can be a funny way to gain life experiences, especially during Spring Break, a week long school vacation in the United States.
  But what if you’re a student and don’t have enough money for a trip? Don’t worry. Here are some useful tips.
  * Save: Probably this is the most important preparation for travelling. Cut expenses to fatten your wallet so you’ll have more choices about where to go and how to get there.
  * Plan ahead: Don’t wait until the last minute to plan your trip. Tickets may cost more when bought on a short notice. Giving yourself several months to get ready can mean security and savings.
  * Do your homework: No matter where you go, research the places you will visit. Decide what to see. Travel books will provide information on the cheapest hotels and restaurants.
  * Plan sensibly: Write down what you expect to spend for food and hotels. Stick to your plan or you may not have enough money to cover everything.
  * Travel in groups: Find someone who is interested in visiting the same paces. By travelling with others you can share costs and experiences.
  * Work as you go: Need more money to support your trip? Look for work in places you visit.
  * Go off the beaten path: Tourist cities may be expensive. You may want to rethink about your trip and go to a lesser-known area. Smaller towns can have many interesting activities and sights.
  * Pack necessary things: The most important things to take are not always clothes. Remember medicine in case you get sick and snacks in case you cannot find a cheap restaurant.
  Use the Internet: The Net can help you to save money.
  根據短文内容,判断下列句子的正(T)或误(F)。
  1. Don’t consider travelling during your vacation, if you are a student.
  2. If you are a student, the best way to get money for your travelling is to gain the travelling espenses from your parents.
  3. “Do your homework” in this passage means “You should do all the homework assigned by your teacher in order to make your parents pleased.”.
  4. In order to have more money to support your trip, one of the best ways for you is to work in places you visit.
  5. You’d better not use the Internet during your trip in order to save money.
  Key: 1. F2. F3. F4. T5. F
其他文献
互联网经济在不断地挤压着电视等传统媒体的发展空间。在很多年前就有人欢呼“电视已死、现在是互联网的时代”,然而实际上,即使便利的互联网和视频网站确实在挤压着电视的生存
本文利用1997—2004年中国反倾销案例8位数税则号的涉案产品数据,考察了反倾销措施引起的指控对象国和非指控对象国的贸易模式的变化,在此基础上提出了反倾销行为贸易救济效
在研究传统可靠性参数和通信网络可靠性参数的基础上,本文将传统可靠性参数与通信网络可靠性参数相结合,提出了一套新的通信网络可靠性参数体系,用以评估整个通信网络的可靠
空间辐射环境中的锁相环在SET作用下,将产生频率或相位偏差,甚至导致振荡中止,造成通信或功能中断。压控振荡器是锁相环中的关键电路,也是对SET最为敏感的部件之一。本文基于工艺
针对粒子出界问题对微粒群优化算法收敛性能产生的不利影响,本文提出一种搜索空间边界连接的边界处理算法。该算法首先将搜索空间每一维的上下边界连接,形成一个逻辑上闭合的
近日,东北师范大学农村教育研究所发布的一项问卷调查结果显示,中小学班主任多为主科教师,教学责任和压力重大。全国范围内班主任津贴的平均水平为244.57元,仅为教师基本工资的10
报纸
现阶段,初中班主任德育工作中存在很多问题,主要原因在于班主任所运用的教育方式不恰当,使学生自尊心受到伤害,致使学生不愿意接受教育,直接降低德育工作质量。为此,班主任要注重与